Smeedwerk

Smeedwerk

Smeedwerk zien we in alle soorten en maten en is te veel om te omschrijven, maar wanneer is het nou smeedwerk en welk werk zien wij veel terug in de smederij?

Smeden zoals beschreven in het woordenboek: (gloeiende) metalen hamerend of kloppend bewerken.

Hierin ligt eigenlijk de nadruk op bewerken, tijdens het smeden worden er geen metalen toegevoegd en wij hoeven u niet uit te leggen dat het een stuk makkelijker gaat wanneer het ijzer gloeiend heet is. Het spreekwoord “het ijzer smeden als het heet is” is voor ons dan ook meer dan een spreekwoord.

In onze smederij zijn  de projecten ook erg uiteenlopend, wat veel voorkomt zijn smeedijzeren hekken, namen voor op de gevel en hangen en duimen.
Maar ook het smeden van een ring voor om en vinger uit een hoefijzer, een spin met web van 2 meter of het restaureren van een grafmonument.

Wordt er dan helemaal niet gelast of het metaal op een andere manier bewerkt?

Aangezien wij zo gespecialiseert zijn in metaalbewerking en maatwerk hebben wij natuurlijk ook veel werk waarbij wij bijvoorbeeld wel moeten lassen of iets uitsnijden met de plasma snijder. Een mooi voorbeeld hiervan zijn stalen deuren, geen echt smeedwerk, maar wel echt een product wat gemaakt wordt door een ambachtsman.

Een aantal voorbeelden van het smeedwerk hebben wij uitgesplits:
Smeedwerk binnen
Smeedwerk buiten

Zoekt u iets of wilt u iets laten maken? 

Neem contact met ons op »

Informatie over smeedwerk aanvragen?

    * = verplicht